Zsidó Budapest

Budapesti Zsinagóga

  Budapesti, Magyarországi Szállás - Hotelek Budapesten és Magyarországon  
AngolNémetFranciaSvéd
Gyorskereső Skype - Hívjon bennünket!  
 Tel.: +36 1 700 4443
e-mail: info@justbookit.hu
   
wwwJustBookIt
Call me! Chat with me  
KEZDőLAP
 
 VISSZAZsidó Budapest

 

  • Program: Budapesti Zsinagóga látogatás
  • Időtartam: 3,5-4 óra
  • Ár felnőtteknek: 6.500 HUF, gyermekeknek 12 év alatt: 3250 HUF

Budapesti Zsinagóga látogatás - Indulási időpontok: 10:00 munkanapokon (hétfőtől - péntekig),
vasárnaponként 11:00
Szombatonként a zsinagóga zárva tart. Látogatás nincs.
Magyar nyelven csak csoportoknak tudunk idegenvezetést tartani. (min: 10 fő)


 Budapesti Zsinagóga látogatás
(Kattintson a fotóra a nagyításhoz!)

Zsidó Budapest - Budapesti Zsinagóga. A világ második legnagyobb zsinagógájának (Dohány utcai zsinagóga) és a Zsidómúzeum meglátogatása (belső megtekintése). Zsidó Kert  Az Élet fája  Hősök temploma. Ebédelési lehetőség zsinagóga melletti kóser étteremben. A túra az étteremben ér véget. Ünnepnapokon és különleges alkalmakkor nincs túra.

A túra során megtekintjük a Dohány utcai zsinagógát, mely Európa legnagyobbika, idegenvezetést biztosítunk a Zsidó múzeumban. A Múzeum gyűjteménye felöleli a zsidó vallás szakrális és mindennapi tárgyait.  Megtekintjük a Holocaust temetőt, melyben több ezer ember talált végső nyughelyre, illetve a Raul Wallenberg Emlékparkot és Életfát. Itt található a Hősök temploma is, melyet az első világháborúban hősi halottak tiszteletére emeltek.

Hogy megismerkedhessen a Zsidó élet jelenkorával utunk a valamikori és a jelenkori „zsidó háromszög” területén folytatódik, mely a második világháború idején gettóként szolgált. A kis utcácskák zsinagógákat, emlékműveket, kóser éttermeket, és boltokat rejtenek.

Elsétálunk a Carl Lutz emlékműhöz, majd megtekintjük a középirányt képviselő Rumbach utcai zsinagógát. A Király utca, Gozsdu udvar után utunk az ortodox zsidó hitközség központjába a Kazinczy utcai zsinagógába vezet.

A zsinagóga megtekintése után legyen a vendégünk egy kóser süteményre és egy kávéra. Túránk ebéddel is választható, ebben az esetben jegyünkkel 15% kedvezményt biztosítunk Önnek a kóser Carmel étteremben.