N/A_H001

N/A_H002

  Budapesti, Magyarországi Szállás - Hotelek Budapesten és Magyarországon  
AngolNémetFranciaSvéd
Gyorskereső Skype - Hívjon bennünket!  
 Tel.: +36 1 700 4443
e-mail: info@justbookit.hu
   
wwwJustBookIt
Call me! Chat with me  
KEZDőLAP
 
 SzállodaBudapesti és Magyarországi szállodák - Airoport Transfer in Europa > Car rental > Motorhome > Sightseeing > Cruises > Programs in Hungary
 Céges vacsoraBudapesti Éttermek - Vendéglők Magyarországon
 Repülőtéri TranszferBudapest - Repülőtéri Transzfer
 BuszbérlésAutókölcsönzés Budapest
 AutóbérlésAutókölcsönzés Budapest
 LakóautóbérlésAutókölcsönzés Budapest
 Városnézések »Programok - Túrák »Parlament látogatásBudapest Városnézés
 Hajós városnézés »Vacsorás hajóBudapesti Hajós városnézés
 FogorvosFogászat

Foglalási feltételek

Helyfoglalási Feltételek

1. A jelen Feltételek valamennyi helyfoglalásra érvényesek, amelyeket (akár a JustBookIt weboldalon keresztül, akár egyéb módon) a Justbookit Online Kft. ("JustBookIt") - Magyarországon a 01-09-999440 cégjegyzéki szám alatt bejegyzett, 1037 Budapest, Bécsi út 85. székhelyü - cégen keresztül bonyolítanak. Kérjük, hogy mindenfajta levelezéshez a JustBookIt (1037 Budapest, Bécsi út 85.) címet használja. Ön ezeket a szállásfoglalási feltételeket társasága valamennyi tagja nevében elfogadja.

2. Az Ön által kezdeményezett valamennyi helyfoglalást illetve megrendelést olyan ajánlatnak kell tekinteni, amit Ön az adott szálláshely és/vagy utazási helyfoglalás megvásárlására tett a jelen Helyfoglalási Feltételek szerint. Nem jön létre szerzödés Ön és a JustBookIt között mindaddig, amíg a JustBookIt helyfoglalási visszaigazolást nem küld e-mailben, faxon vagy postai úton.

3. A szolgáltatás árát nem a helyfoglalás idöpontjában, hanem a helyszinen az adott szolgáltató részére kell teljesíteni. A kifizetésnek hitelkártyával vagy készpénzben kell történnie. Abban az esetben, ha a JustBookIt nem tudja az eredetileg igényelt szálláshelyet visszaigazolni, alternatív szálláshelyröl gondoskodhat, és e-mailben tájékoztatja Önt a részletekröl. A helyfoglalást - a hitelkártya adatok biztosításáig - a foglalást követö 24 órán keresztül fenntartják. Amennyiben 24 órán belül Ön nem tudja biztosítani a foglaláshoz szükséges hitelkártya garanciát, úgy helyfoglalása automatikusan törlésre kerül. A foglalásánál a Szolgáltató foglalót kérhet, amelynek összege a teljes díj 30%-a. A foglaló befizetése történhet PayPal-el, átutalással, illetve bankkártyával. Természetesen a foglaló összege a bérleti díjból levonásra kerül. Ha  a foglalást a megrendelö mondja le a foglaló összege nem kerül visszafizetésre. Ha a szolgáltató hibájából történik a lemondás, a foglaló összege visszajár.

4. Az árakat Euroban adjuk meg, és az átváltási árfolyamokat naponta frissítjük. Az árak ezért napról napra változhatnak az átváltási árfolyamok mozgásának függvényében. A helyszinen történö fizetéskor mindig a szolgáltató által használt átváltási arány az irányadó. Mindig a fizetés napján érvényes átváltási arány az iránymutató. A JustBookIt nem vállal semmilyen felelösséget a szolgáltatók által használt átváltási arányra vonatkozóan.

5. Utazási helyfoglalásokat érkezés napját megelözö 24 órán belül is elfogadunk. Ez esetben is érvényesek a visszaigazolásra vonatkozó szabályok. A hitelkártya garanciát viszont a foglalással egyidöben kell megadni. Ennek hiánya a foglalás azonnali törlését vonhatja maga után.

6. Szállodák. A csillaggal jelzett minöségi besorolás jelzi az adott szálláshely általános minöségét, kiszolgálási szintjét, konyhája színvonalát és a rendelkezésre álló szolgáltatások körét. Az egyes országokban alkalmazott minösítési szempontok változhatnak attól függöen, hogy a minöségi besorolást végzö illetékes szerv milyen konkrét követelményeket határozott meg. Az alábbi vázlatos ismertetés azonban általános tájékoztatást adhat arról, hogy jellemzöen mire számíthatnak a vendégek az egyes szolgáltatóknál. SZÁLLODAI BESOROLÁS A szállodából történ? távozása elött Önnek fizetnie kell a külön szolgáltatásokért (pl. mellékköltségek, étkezések, étkezési kiegészítö költségek, minibár, vegytisztítás és mosoda).

7. Apartmanok. Ahol ilyen információ rendelkezésre áll, az apartmanok minöségi besorolása a szálláshely általános színvonala alapján történik. Ezt a minösítést azonban nem minden esetben hivatalos szerv végzi, és az nem azonos értékü a szállodák esetében használt szabványos, csillagokkal jelzett minöségi besorolással. A minösítés (ahol ilyen rendelkezésre áll) csak általános iránymutatásnak tekintendö. A MINÖSÍTÉSEK CSAK TÁJÉKOZTATÁSI CÉLT SZOLGÁLNAK, ÉS AZOK NEM JELENTENEK SEMMIFÉLE GARANCIÁT VAGY SZAVATOSSÁGOT A JustBookIt RÉSZÉRÖL.

Az apartman szálláshelyekkel kapcsolatban az alábbiakat kell figyelembe vennie:

Ön és társasága többi tagja felel a társaságuk által okozott esetleges károkért.
Ön és társasága köteles betartani a szállásadó által meghatározott szabályokat és rendelkezéseket.
A szálláshelyet használó személyek összlétszáma (beleértve a csecsemöket és gyermeket is) nem haladhatja meg a weboldalon feltüntetett maximális féröhelyszámot. Ellenkezö esetben megtagadhatják Önöktöl a szálláshelyre való beköltözést, illetve kiegészítö díjat róhatnak ki Önökre.
Ön és társasága többi tagja felel a szolgáltatások használatáért kirótt díjak megfizetéséért, pl. villany, gáz, víz, telefon, ágynemü és biztonsági szolgáltatás, illetve minden egyéb díj megfizetéséért, amit a szállásadó a kiegészítö szolgáltatások használatáért számít fel. A szolgáltatások és árak - tájékoztató jelleggel - weboldalunkon is megtalálhatóak.
Valószínüleg letétet kell majd fizetniük a szálláshelyre történö érkezéskor, amit rendszerint egy hitelkártyára terhelnek. Ez azt a célt szolgálja, hogy fedezzék az ott-tartózkodásuk idején esetleg fizetendö kiegészítö díjakat.
A weboldal tartalmazhatja a szálláshely alaprajzi vázlatát. Ha feltüntetünk ilyen vázlatot, akkor az a szállásadóktól kapott információkon alapul. Az alaprajzi vázlat csak arra szolgál, hogy általános képet adjon a szálláshely beosztásáról. A tényleges szobaméretek, kivitelezés, berendezések, lakberendezés és szolgáltatások eltérhetnek a vázlaton jelzettektöl.

8. A JustBookIt nem pártol vagy ajánl semmilyen konkrét szálláshelyet vagy utazási terméket. Elvárható gondossággal igyekszünk biztosítani, hogy a weboldal tartalma pontos információkkal szolgáljon, de azt bármikor elözetes értesítés nélkül módosíthatjuk. A weboldalon szereplö valamennyi tartalmi elemet (beleértve az utazási termékekkel, körutakkal és szálláshelyi szolgáltatásokkal kapcsolatos információkat) jóhiszemüen tesszük közzé, de a felhasználónak tudomásul kell vennie, hogy a JustBookIt nem ellenörizheti a szállítói által szolgáltatott valamennyi adat helyességét.

9. Ön megerösíti, hogy életkora legalább 18 év. Valamennyi helyfoglalás személyesen Önhöz tartozik, és azokat nem értékesítheti vagy engedményezheti, illetve semmilyen egyéb módon nem ruházhatja át másokra.

10. Adatvédelmi Nyilatkozatunk és az oldal  Használati Feltételei a jelen Feltételek részét alkotják. Idöröl idöre véletlenszerüen rögzítünk egyes telefonhívásokat, részben biztonsági okokból, részben pedig ügyfélszolgálatunk munkájának ellenörzése és javítása céljából.

11. Ön és társasága felelös az útlevelekkel, vízumokkal és egészségügyi követelményekkel kapcsolatos teendökért. Nagyon ajánlott, hogy utazási biztosítást kössenek az esetleges helyfoglalási törlésekre, illetve egészségügyi kockázatokra.

12. A visszaigazolt helyfoglalásokra vonatkozó törlésekre és módosításokra az alábbi feltételek érvényesek.

Szálláshelyek:

Törlések

1-6 napra szóló szobafoglalásnál: legkésöbb két nappal érkezés elött lehet visszamondani, másképp 1 éjszaka ára kerül felszámolásra.
7-21 napra szóló szobafoglalásnál: legkésöbb két nappal érkezés elött lehet visszamondani, másképp 2 éjszaka ára kerül felszámolásra.
21 napnál hosszabb szobafoglalásnál: legkésöbb 7 nappal érkezés elött lehet visszamondani, másképp 7 éjszaka ára kerül felszámolásra.

Amennyiben Öntöl a szállás-szolgáltató hitelkártyagaranciát kért és Ön azt biztosította, az érvényes visszaigazolást követöen a szolgáltató garantálja Önnek a lefoglalt szobát. Ha Ön nem érkezik meg a szállodába (No show) foglalása elsö napján, akkor a szolgáltató jogosult a fentebb részletezett módon az Ön hitelkártyáját megterhelnie. Amennyiben a szolgáltató nem kért Öntöl hitelkártyagaranciát és Ön este 18.00-ig nem érkezik meg a szállodába, úgy tekinti, hogy Ön jelzés nélkül törölte foglalását. Ebben az esetben a szolgáltató jogosult a  lefoglalt szobáját másnak értékesítenie. A szolgáltató jogosult továbbá- az Ön külön kérése esetén - ettöl a szabálytól eltérni, de Ön ezt nem követelheti.

Azok a törlések, amelyeket közvetlenül az adott szállodának illetve egyéb szálláshelynek jelentenek be, nem érvényesek. A törléseket és módosításokat a JustBookIt weboldalon kell kérelmezni. A törlésekre és a nem megjelenésre (No Show) vonatkozó díjakat minden esetben a szolgáltatók szedik be. A JustBookIt nem terheli meg ügyfeleinek hitelkártyáját semmilyen esetben sem. Minden, utólagos hitelkártya terhelésre vonatkozó reklamációt az adott szolgáltatónál kell benyújtani.

Módosítások

Utasnevek változása vagy gyermekek életkorának változása esetén nem számítanak fel díjat. Minden módosítást a rendelkezésre álló lehetöségek függvényében teljesítünk.

Amikor további szobákat / ágyakat / kiságyakat / éjszakákat adnak hozzá a meglévö visszaigazolt szobaszámhoz vagy éjszakák számához, nem számítanak fel módosítási díjat. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a tartózkodás meghosszabbítását a szállodák és apartmanok nem mindig tudják teljesíteni.

13. Városnézö körutakra vonatkozó fontos információk -

Menetrendszerü városnézö körutak

Az árak a borravalót nem tartalmazzák. Erröl belátása szerint dönthet. A díjmentesen utazó gyermekek az étkezésekre esetleg nem jogosultak, és ha nincs szabad ülöhely, a kísérö felnött ölében kell utazniuk. A városnézö körutak szervezöi fenntartják azt a jogukat, hogy adott esetben felkérjék a vendéget arra, hogy hagyja el a csoportot, ha úgy ítélik meg, hogy viselkedése sértö és zavaró a többi utas számára. Ebben az esetben további felelösség nem terheli öket. A városnézö körutak szervezöi minden felelösséget elhárítanak a jármüveikben felejtett, illetve elvesztett tárgyakkal kapcsolatban.

A szállodáknál történö utasfelvételi idöpontok és a körutak idötartama hozzávetölegesek, és a közlekedési helyzet függvényében változhatnak. Ha szállodai utasfelvételi szolgáltatást kínálnak, a körutak szervezöi a város nagyobb szállodái többségénél vesz fel utasokat, de nem szükségszerüen az összes szállodánál. Ha a szolgáltató nem tudja Önt az igényelt szállodánál felvenni, akkor másik felvételi pontot javasol. A városnézö körutak szervezöi fenntartják a jogot, hogy rövid értesítési idövel, illetve elözetes értesítés nélkül bármely okból megváltoztassák az útvonalat vagy töröljék a programot. Ha a körutat törölni kell, az alábbi választási lehetöségek közül legalább egyet felkínálnak Önnek: Részvétel az igényelt körúton egy másik idöpontban vagy másik napon. Részvétel egy másik körúton.

Egyéni utasszállítás és egyéni igények szerinti városnézö körutak

Az ár a borravalót nem tartalmazza. Olyan szolgáltatásoknál, ahol a csomag is van Önnél, az Ön felelössége arról gondoskodni, hogy elég nagy jármüvet rendeljenek, amiben minden poggyász elfér. Ha a megengedettnél több poggyásza van, ami nem fér el a jármüben, Önnek kell fizetni a poggyásza szállításával járó kiegészítö költségeket. Repülötereken, vasútállomásokon vagy kikötökben induló szolgáltatások esetén az Ön felelössége, hogy a megbeszélt találkozási helyen Ön várjon gépkocsivezetöjére vagy képviselöjére - a visszaigazolásában részletezett módon. Ha nem találja meg gépkocsivezetöjét vagy képviselöjét a szolgáltatás kezdetén, az Ön felelössége, hogy a Kiegészítö Tájékoztatóban szereplö telefonszámot felhívja, mielött másik megoldásról gondoskodna. A gépkocsivezetö az Ön nevével ellátott várótáblával fogja Önt várni a visszaigazolásban megjelölt helyen. Repülögépe késését bevárja a gépkocsivezetö, kivéve, ha az 5 órát vagy azt meghaladó idöt késik. A visszaigazolásban megjelölt telefonszámon értesítse a szoláltatót, ha Ön hamarabb szerez tudomást repülögépe vagy vonata késéséröl. A szálláshelyröl induló szolgáltatások esetén kérjük, hogy Ön érkezzen korábban és várjon a visszaigazolásán szereplö megbeszélt találkozási ponton - a visszaigazolt utasfelvételi idöpont elött legalább 5 perccel.

A gépkocsivezetöt és helyi idegenvezetöt biztosító egyéni igények szerinti városnéz? körutak ára nem tartalmazza a belép?díjakat. A helyi idegenvezet?k sok nevezetesség esetében ingyen léphetnek be, de ha Ön arra kéri idegenvezetöjét, hogy kísérje be egy adott létesítménybe, a saját belépödíján kívül az idegenvezetö belépödíját is kérhetik Öntöl. Ahol erre lehetöség van, az egyénre szabott városnézö körutakat olyan gépkocsivezetökkel bonyolíthatják, akik vezetés közben tájékoztatják Önt a látnivalókról. Vegye figyelembe, hogy a gépkocsivezetök vezetés közben tájékoztathatják Önt a látnivalókról, de konkrét célpontoknál esetleg nem tudják leparkolni a jármüvet, és nem tudják Önt bekísérni, illetve az idegenvezetökre vonatkozó rendelkezések megtilthatják, hogy gyalogosan is idegenvezetést végezzenek. Ez a szolgáltatás ezért leginkább azon látogatók számára megfelelö, akik áttekintö képet szeretnének kapni az adott városról.

Az egyéni városnézö szolgáltatások esetében elvárható, hogy helyi idegenvezetöje jó általános ismeretekkel rendelkezzen a város nevezetességeiröl, de ha Ön részletesebb tájékoztatást kér egy adott nevezetességre vonatkozóan, azt esetleg nem tudja megadni. Olyan utasszállítási szolgáltatások esetében, ahol helyi képviselö is része a szolgáltatásnak, ö segít majd a bejelentkezésnél a szálláshelyen, repülötéren, kikötöben vagy vasútállomáson. Olyan utasszállítási szolgáltatások esetében, ahol a helyi vagy valamely idegen nyelvet beszélö gépkocsivezetö is része a szolgáltatásnak, a gépkocsivezetö nem nyújt segítséget a szálláshelyen, repülötéren, kikötöben vagy vasútállomáson történö bejelentkezésnél, kivéve, ha az adott szolgáltatás részletes leírása ezt a feladatot tartalmazza. Olyan utasszállítási szolgáltatások esetében, ahol a helyi képviselö csak a repülötéren áll rendelkezésre, a képviselö elkíséri Önt az Önre várakozó gépkocsivezetöhöz, aki a lefoglalt jármüvel a szolgáltatás további részét végzi majd. Amikor a lefoglalni kívánt szolgáltatásra vonatkozó részletes adatokat közli velünk, az Ön felelössége arról gondoskodni, hogy minden részünkre küldött adat helyes legyen. Az utasszállítási szolgáltatások megadott idötartamai az átlagos forgalmi viszonyok közötti átlagos utazási idöröl adnak tájékoztatást. Nem vállalunk felelösséget azért, ha Ön annak következtében kési le repülögépét, vonat- illetve egyéb csatlakozását, hogy az utasszállítási szolgáltatás hosszabb idöt vesz igénybe, mint a tájékoztatóban jelzett szükséges idö.
 
14. Szálláshelyekre és egyéb utazási szolgáltatásokra is vonatkozó kombinált helyfoglalások

Nem valószínü, hogy változtatásokat kell végrehajtanunk az Ön utazási elökészületeit illetöen, de ez adott esetben mégis elöfordul, szükség lehet a módosításra, és fenntartjuk a jogot, hogy ezt bármikor meg is tehessük. E változtatások többsége kisebb módosítás, és ezekröl a lehetö legkorábbi idöpontban tájékoztatást adunk. Minden körülmények között fenntartjuk azt a jogunkat is, hogy töröljük az Ön utazási szolgáltatásait. Nem töröljük azonban utazási szolgáltatásait az indulási idöpontját megelözö 2 héten belül, kivéve olyan okok fennállása esetén, amelyek elvárható hatókörünkön kívül esnek. Ha a szállodai szolgáltató nem tudja biztosítani az Ön számára a lefoglalt szobát, akkor köteles Önnek másik, hasonló vagy magasabb kategóriájú szállodában történö elhelyezésröl gondoskodnia. Az esetlegesen felmerülü árkülönbözet a szolgáltatót terheli.

15. A helyfoglalási szolgáltatással kapcsolatos bármely panaszt a lehetö leghamarabb a JustBookIt tudomására kell hozni e-mailben. Az utazási szolgáltatásokra vonatkozó panaszokról a helyi szolgáltató vezetését is a lehetö leghamarabb értesíteni kell még az ott-tartózkodás során, és ha a problémát kielégítöen nem sikerül megoldani, a JustBookIt-ot arról írásban tájékoztatni kell.

16. A JustBookIt nem felelös a kötelezettségei teljesítésében bekövetkezö mulasztásokért vagy késedelmekért, amelyek - közvetve vagy közvetlenül - az elvárható hatókörén kívül esö okokból vagy körülményekböl fakadnak. Többek között az alábbiak tekintendök ilyen körülményeknek: vis maior, háborús cselekmények, lázadás, polgári zavargás, terrorcselekmények, forradalmak, valamely kormány vagy hatóság intézkedései (ideértve többek között az engedélyek és jóváhagyások megtagadását vagy visszavonását), tüzesetek, árvizek, villámcsapás, robbanás, köd vagy kedvezötlen idöjárás, közüzemi szolgáltatások megszakadása vagy kimaradása (ideértve többek között az áram-, gáz-, víz- és távközlési szolgáltatásokat), szállodák által végzett felújítások, sztrájkok, munkáskizárások illetve bojkottok, embargók és blokádok.

17. A JustBookIt fenntartja a jogot, hogy idöröl idöre módosítsa a  Szerzödési Feltételeket.

18. Az Ön helyfoglalása a magyar bíróságok kizárólagos illetékessége alá tartozik, és arra nézve a magyar törvények az irányadók. A szerzödö felek a jelen megállapodásból eredö esetleges vitás ügyeiket tárgyalás útján igyekeznek rendezni. Amennyiben ez eredménytelennek bizonyulna, alávetik magukat Budapesten a Pesti Központi Kerületi Bíróság kizárólagos illetékességének. A helyfoglalás visszaigazolása és a jelen Szer?dési Feltételek elfogadása jelentik az Ön és a JustBookIt között létrejött megállapodás teljességét.

19. Az Ön törvényben meghatározott jogai érintetlenül maradnak, kivéve, ahol a jelen Helyfoglalási Feltételek másként rendelkeznek.